Dubai Design District – Akiba Dori

Dubai Design District er det lidt mere ungdommelige og fremfor alt det kreative området i Dubai. Det er et område som er en arbeidsplass mer enn et boligområde. Den enkleste måten å komme hit på er med taxi eller egen bil. Det er mulig å komme med en blanding av offentlig transport og Uber, men det enkleste er å ta en taxi eller Careem. Fra downtown Dubai (Jumeirah) tar det ca 10-15min med taxi. Om du bor på The Palm så vil det ta ca 25 -30 min i taxi til Design District.

Jeg hadde lest om Akiba Dori, som hadde fått gode anmeldelser. Så vi tenkte at det kunne være bra og prøve noe nytt. Mange ganger så ender vi opp med det samme stedet, samme take-away eller samme retter til og med – fordi det er enkelt og greit.

Akiba Dori er beskrevet som en restaurant som serverer episk japansk streetfood og Tokyo-style napolitansk pizza i en neon verden. Og det kan ikke være mer sant 🙂

Restauranten ligger litt bortgjemt på et hjørne men du gjenkjenner logoen på veggen. Det er bord både ute og inne – og på vinteren foretrekker mange å sitte utendørs. Men om det ikke er plass ute så har de dørene og dør-til-gulv vinduer åpent ut mot haven / uteplassen bak. Men neonlysene møter deg i døra når du kommer inn. Noen kanskje blir skremt av det og tenker dette er for moderne eller hipt – men la deg ikke skremme for det er verdt et besøk.

Det som Akiba Dori er mest kjent for er Tokyo-style Napolitansk pizza. Den lages i riktig italiensk stenovn i et åpent kjøkken, så du kan følge med. Og du kan få de klassiske versjoner i en ny vri – det er navn som; 5 formaggi pizza, Bismarck pizza, Bufala pizza, Diavola pizza, Kabucha pizza, Luigi San pizza og mer kjente som Margherita pizza, Marinara Pizza. De har selvsagt en Vegan pizza – og for trøffelmenneskene TruffleStrata pizza. Og vil du pizza til dessert – Super Nutella Pizza

Men det er jo ikke bare pizza som er på menyen. Det er det som er så bra med restauranten at den er for mange. Vi var en gruppe på 3 med meget forskjellige smakssanser og preferanser. En var til pizza og øl, en til salat, grønt, fisk og reker og et glass vin, og den tredje til sushi og cola. Og alle fikk det de ville.

Vi har besøkt Akiba Dori flere ganger, og har fått noen favoritter. Våre favoritter er pizzaen og særlig Nyuyoku eller Diavola. Men det finnes noen for enhver smak av pizza. Den har en god “crust” men kan noen ganger ha litt for tykk kant. Men absolutt verd et besøk.

Det er også andre favoritter. En gjenganger hos oss når vi er her er Rock shrimps. Vi har vært en tilhenger av Dynamite shrimps hos P.F Chang. Men disse er bare dobbelt så gode synes vi. En annen favoritt er Sashimi salaten – som både er grønt og fisk og er en god forret. Dessuten så deler vi gjerne flere av de ting som er på menyen under Street food. Top 5 favoritter utover Rock Shrimps er: Calamari, Crispy Salmon Rice, Seafood Gyoza og Salmon Tataki.

Om – og bare om – vi orker en hovedrett – det kommer an på hvor mange forretter vi har valgt – så er nok dette topp 3 for oss: Black cod, Yaki Soba og Yaki Udon. Men de har både Katsu, Chahan og Donburi version med kylling, Wagyo beef eller vegetar.

Foretrekker du Sushi istedenfor – så er det et godt utvalg av både Nigiri, Sashimi, Maki og Rolls. Sushi personen hos oss har et par favoritter – og nesten alltid er det Rock Shrimp Maki, Salmon Sashimi, Spicy Salmon Roll og Hosomaki Roll

Det er sjelden vi klarer en dessert fordi vi alltid overbestiller på forretter. Og vi bestiller alltid for mye. Men de få ganger vi har hatt plass til dessert – så er favoritten Lotus Cheesecake, big time. Ostekake med varm lotus karamellsaus. Fantastisk!!

Og greit å vite er at Akiba Dori har alkoholservering. De har flaskeøl og fatøl – selvsagt to japanske merker og den sedvanlige Heineken. De har vin på flasker og glass -og de vin på glass som de har er helt ok. Og så har de jo selvsagt brus og juice og vann på flaske.

Prisnivået er midt på treet. Forretter og salater koster pluss /minus 100 danske kroner / 130 norske og svenske kroner. Hovedretter koster ca 170 danske / 230 svenske og norske kroner. Dessert ca 50 danske / 79 norske og svenske kroner.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.