Dubai Design District: The Lighthouse

Hver weekend så bestreber jeg og min partner at vi skal spise frokost /morgenmad et nyt sted. Mange ganger så ender vi opp på et sted vi liker godt, men vi forsøker å prøve nye steder. Dubai har et enormt – og jeg mener virkelig enormt – tilbud av steder hvor du kan spise morgenmad / frokost. Så det kan være vanskelig å bestemme seg hvor man vil gå for å spise.

Denne lørdag så bestemte vi oss for å besøke Dubai Design District. Det er et fornemt, avantgardistisk område som pre-covid var mest kjent for kunst- og motefestivaler. Her finner du også hippe gallerier. Mange av dem med verker fra nye og trendy designere og kunstnere. Dubaiboere og spesiellt emirateer kommer her for å sitte utenfor på en av de mange utendørscaféene, som har lunsj/frokost og alle versioner av spesialkaffe. På kvelden åpner et flertall restauranter med kreative menuer og alkoholservering.

En av våre favoritter er Akiba Dori, japansk med inspirasjon av middelhavet. De serverer en av Dubai beste pizzaer -og det har jeg fra min partner – da han har spist et par varianter av den (jeg spiser glutenfritt og dessverre har de ikke det her). Akiba Dori skriver jeg en anden gang om.

Men i lørdags var vi her for å spise frokost / morgenmad, og få et glimt av Dubai Design Week som hadde vært hele uken. Vi bestemte oss for å prøve The LimeHouse, da jeg hadde sett den på Instagram og tjekket ut menyen som så ut til at vi begge kunne finne noe å spise der. Jeg er den vanskelige, da jeg ikke spiser hvete og helst vil ha mandelmelk. Men Geoff er ikke så enkel han heller – da morgenmad /frokost for ham er enten egg eller muesli og en decaf coffee som skal være sterk.

Dubai Design week var fra den 9-14 november, så vi kom på den siste dagen, og tidlig for en lørdag ca ved 10 tiden. Det var endel folk allerede her og de fleste var igang me morgenmaden. En stor markedsplads var satt opp med mange boder, og flere av mine favorittbutikker var der: RAW coffee, Greenheart Organic farm, Freedom Delivers. Og så fant jeg en ny butikk som er online NOOK – som gjør custom-made møbler. De finns på instagram nook.me

Men morgenmad / frokost…. Det var den jeg kom til. The Lighthouse; det er ikke bare en restaurant, men også en shop med designvarer både til hjem, dig selv og barna. Her er kule glass og kopper til kjøkkenet og lekedyr til barna -og smarte penneholder til kontoret. Litt skandinavisk stil over det hele. Du kan se alt på deres instagram @thelighthouse_ae

Nå som været her i Dubai er mer sommertemperaturer så vil vi gjerne sitte utenfor. Og det kan du her på The Lighthouse. Det er høje bord, lave bord og et par store havebord for de familier med barn. Det man skal tenke over når du sitter utenfor er jo selvsagt at det er lov til å røyke utenfor. Men det er ikke mange som gjør det synes jeg. De serverer morgenmad / frokost fra kl 09 – 16.00, som jeg synes er perfekt, da jeg ikke skal stresse med å komme til tiden og rekke menyen før de sier at frokost er over. Vi starter alltid med decaf cappuccino – jeg med mandelmelk og Geoff med sin vanlige melk. Han bestiller alltid muesli eller granola – Muesli med gresk youghert, nøtter og honning og derefter, bread with eggs your way, denne gangen med medium kokt egg. Jeg valgte fruit salad med youghert (kunne ha vært mer youghert end de tre små klatter). Og normalt har jeg noe med avocado eller acai.. rimelig forutsigbar på den fronten. Men idag ville jeg prøve noe nyt. Det ble spicy shakshouka, som best kan beskrives som en tykk tomatsaus med krydder, oliven og paprika og pocherte egg på toppen. Det er en nord-afrikansk rett – men finnes overalt i midtøsten. OG det smakte godt, kan anbefales.

Oktober byr på deilig vær til å sitte ute

The Lighthouse har mye mer på menuen selvsagt; du har croissanter, pain au chocolat og andre mer søte ting som french toast. Men du kan få avocado på campaillou brød, egg i alle varianter som Florentine, Benedict, Royale eller eggerøre, omelett, eller kogt, stekt med røkt laks, bacon, avocado eller spinat. Du har uendelig valg du må ta 🙂

Frokost /morgenmat her er nok mer det vi hjemme vil kalle brunsj. Du kan velge flere retter og ha på bordet så alle kan smake og ta eller du velger en eller to retter hver. Men frokost varer hele dagen – så du ikke skal haste – og de fleste går først ut ved 10/11 tiden, så de mest populære stedene eller mindre stedene kan fort bli fulle.

Vi kom kl 10.30 tiden – og da var det kun ledige plasser utenfor, som vi gjerne ville sitte og kun på høye bord, hvilket var ok for oss. Men om det er spesielle ønsker som innendørs, lave bord, langt vekk fra røyke-området -så ha litt tålmodighet. Det er rimelig hurtig skifte av bord. Så ofte er det ikke så lang tid å vente. Og om du må vente litt – så er det mye å se på i området selv om det ikke er Design Week. Du finner The Lighthouse på instagram @thelighthouse_ae hvor du ser menyen, om du kommer på kvelden så har de en fantastisk middagsmeny og tilbud: 2 retter plus en drikke til AED 200

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.