Careem – en app som kan alt

Careem oversikt
Forsiden på app’en

En app som er verd å laste ned innen du skal avsted til Dubai, er Careem. Den finnes for både iPhone og Android og kan være din lifesaver når du er i Dubai og UAE. Gå til AppStore eller GooglePlay eller en direkte download for Android på hjemmesiden deres. Du registerer deg med navn, email, telefonnummer og kreditkort, så må du selvsagt skape et passord.

Hvorfor enda en app på telefonen?

Du kan bestille taxi, über, bestille PCR test, bestille take-away og også bestille matvarer, blomster (om du har en fødselsdag eller bare vil gi konen eller mannen blomster), booke transport fra by til by, apotek eller leie en bysykkel som finnes overalt i Dubai.

Oversikt over noen av tjenestene på app’en

La oss starte med transport – som vi alle behøver når vi er på ferie. Og på Careem har du flere muligheter. De fleste av oss har brukt Über når vi er ute å reiser, så du har sikkert app’en også. Men i Dubai kan du også bestille taxi via app og leie en bysykkel.

Som du kan se på bildet ovenfor så finnes alle tre muligheter i app’en. Car, er bil med sjåfør og som Über. Du har muligheter for å bestille enten en økonomi som tar 3 personer, Business – tar også tre personer men er en upgraded bil, Careem kids har barnesete (3 personer max) og Max tar opp til 5 personer. Så sjekk alltid hvor mange dere er i selskapet. Er dere 4 – så skal dere bestille en Max.

Samme gjelder for taxi. De hetet Hala taxi – og du bestiller på samme måte. De finnes som Hala (max 3 personer), Hala Van (max 5 personer) eller Hala Junior ( med barnesete til 1 barn og max 3 personer)

Sånn ser det ut når du skal bestille taxi eller bil

Det er enkelt å bestille. Først velger du hvor du skal til, så velger du hvorfra du reiser. Du kan se ruten og du kan se hvornår du vil være fremme. Den lille klokke og kalender opp i høyre hjørne er hvor du kan forhåndsbestille en bil (særlig smart når du skal til flyplassen). Det du bare skal huske på er at du bestiller bil eller taxi. Bil er nesten dobbelt så dyrt som taxi avhengig om det er rushtid eller nattetakst. Så sjekk at du har korrekt bil bestilt. Derefter så sjekk at den kan ta alle sammen (3 eller 5 personer).

Oversikt over restauranter som du kan bestille mat fra

Selvom du bor på hotell så kan du også bestille take-in fra Careem. Eller om du er på stranden, så er det conventient å bestille direkte fra en menu med alle restauranter istedenfor kun de som er i området. Sjekk alltid “Offers” der er det gode tilbud som 30% på sushi, 50% på pizza, kjøp 1 og få 1 gratis. Alle stedene er rangert etter anmeldelser akkurat som på google. Så du kan også sortere etter beste anmeldelse. Vi elsker Careem Delivery her hjemme og bruger den når vi ikke orker gå ut å spise eller lage mat hjemme.

Oversikt over hvor det er sykler og sykkelstasjoner

En tredje ting som kan være godt å ha med på ferien, er å kunne leie en bysykkel, Careem bike. Når du har Careem app’en, så ser du symbol for sykkel og Bike. Når du trykker på den, så vil du bli henvist videre til Careem Bike app’en. Som du ser på bildet ovenfor, så ser du så hvor det er sykler og sykkelstasjoner. I “search” feltet velger du så “Find nearest available bike” og så zoomer den ind på nærmeste sted hvor du er og hvor de er sykler, du trykker så på “unlock bike”. En smart ide er å abonnere på Careem plus mens du er i Dubai, så får du gratis bysykler, 45 min hver gang, og gratis levering av mat samt rabatt på taxi. Det koster kun 19 Dirham (ca 40 kroner) for en måned – og kan så avmeldes når dere reiser fra Dubai. De 40 kroner er kjapt spart inn om du bruker app’en til taxi, sykkel og et par bestillinger av mat.

Careem finnes i 100 byer i 13 land

En ekstra bonus er jo at Careem app’en finnes i 13 land. Du kan bestille bil i alle midtøsten land, som Marokko, Qatar, Saudi Arabia, Jordan og Egypt. Du kan bestille mat i Jordan og Saudi Arabia og i Egypt kan du bruke den til reise med buss. Og de utvider hele tiden, så den blir mer og mer tilgjengelig. Og best av alt – du slipper kontanter, veksle penger – da du betaler med app’en hver gang både for mat, sykkel, taxi og bil.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.